Bereikbaarheid bij spoed verbeterd

Algemeen

Goed nieuws: bereikbaarheid bij spoed verbeterd

Naar aanleiding van aanwijzingen dat de bereikbaarheid van Interne Geneeskunde en Geriatrie te wensen overlaat, is men per 15 februari 2017 overgegaan op mobiele telefoons.

Verwijscriteria

NIET-spoed - poli - nummer Interne/MDL: 088- 459 5590
NIET-spoed - poli - nummer Geriatrie: 088 - 459 5465

De mobiele SPOED nummers van MDL, Interne en Geriatrie (ouderengeneeskunde) per locatie zijn te vinden in ons beveiligde Smoelenboek onder de categorie 'Organisaties'.

Huisarts

Wanneer WEL mobiele spoednummers bellen
De dienst telefoon is bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 08.00 tot 17.00 uur. Buiten kantoortijden is de dienstdoende arts-assistent Interne het aanspreekpunt. Deze telefoon is alleen bedoeld voor spoedverwijzingen. Hierdoor is het voor ons ook mogelijk de spoedpatiënten beter te stroomlijnen en patiënten in overleg met de huisarts eventueel op spoedplekken op de poli te zien en niet iedereen op de SEH.

Wanneer NIET mobiele spoednummers bellen
Als u vragen heeft over een bekende patiënt, is het de bedoeling dat u de betreffende specialist contacteert. Indien deze afwezig is en de vraag niet kan wachten dan zal de assistente u doorverbinden met een andere specialist van het betreffende sub-specialisme (bv nefrologie, oncologie of endocrinologie).
Als u een niet-spoedeisende vraag heeft over een onbekende (potentieel nieuwe) patiënt of over een bekende patiënt met een nieuw probleem dan dient u deze bij voorkeur per e-meedenkconsult te stellen (zie ZorgDomein), waarbij u binnen 48 uur antwoord krijgt. Het antwoord van het e-meedenkconsult kan zijn:

  • Vraag wordt via e-mail opgelost
  • Advies wordt verwijzen naar het Anders Beter Centrum
  • Verwijzing naar tweede lijn

Revisiedatum

oktober 2020: telefoonnummers checken